Kuo skiriasi natūralios odos batai nuo dirbtinės odos?

Manau kiekvienas esame bent kartą susimastę kuo skiriasi natūralios odos ir dirbtinės odos batai 🤔 Tačiau norit palyginti jų skirtumus trumpai supažindinsiu kuo skiriasi pačios odos:
Natūrali oda yra antrinė žaliava likusi nuo gyvulių skerdimo, dažniausiai tai būna jaučio, karvės, ožkos ar avies oda. Kadangi oda kažkada buvo gyvūno ji pasižymi elastingumu, turi poras bei yra ilgaamžiškenė.
Tuo tarpu dirbtinė oda yra gaminama iš sintetinio ar natūralaus audinio, kuris norint imituoti natūralią odą yra padengiamas polivinilchloridu (PVC) ,kitaip tariant plastiku, ar poliuretanu (PU) jis šiuo metu dažniau naudojamas gamyboje. Dirbtinė oda nėra tokia elastinga, neturi porų, taip pat nėra ilgaamžė, tačiau gamtoje irimo procesas užtrunka per 1000metų.
Bent minimaliai susipažinus su šiomis odomis galima palyginti natūralios ir dirbtinės odos batus. Natūralios odos batai dėl elastingumo lengvai prisitaiko prie pėdos ir batai kaip ir oda nepraranda savo formos ir estetinės išvaizdos. Dėl odoje esančių porų yra užtikrinama oro cirkuliacija bate, todėl pėda “kvėpuoja” ir neprakaituoja, taip pat dėl ilgaamžiškumo savybės batai tarnauja daug metų (jeigu yra tinkamai prižiūrimi).
Dirbtinės odos batai dažnai gana greitai praranda formą dėl odos neelastingumo, pėda batuose prakaituoja, nes dirbtinė oda nėra pralaidi orui, bei greičiau susidėvi, todėl batai pagaminti iš dirbtinės odos tarnauja palygus neilgai. 


Naujausi įrašai