Kokius batus rinktis pagal savo pėdos formą?

1 comment

Nusprendžiau paliesti dar vieną visiems aktualią temą - kokius batus rinktis pagal pėdos pirštų išsidėstymą?

Pėdų yra visokių, tačiau per darbo praktiką dažniausiai tenka sutikti egiptietiškus, graikiškus ir azijietiškus (arba kitaip "orient") pirštų išsidėstymus, būtent apie juos ir pakalbėsiu daugiau.

Egiptietiškų pirštų išsidėstymo savininkės (-ai) gali pasidžiaugti, nes jie be problemų gali avėti smailianosius batus ar batelius. Mažėjimo tvarka išsidėstę pirštai smailiame bate “nesueina” į vieną vietą, todėl nėra jaučiamas diskomfortas dėl pirštų spaudimo, bei yra mažesnė tikimybė, kad išsivystis halux valgus (piršto sąnario “išėjimas” į išorę).

Graikiškų ir azijietiškų (arba kitaip "orient") pirštų išsidėstymas dėja, bet yra nedėkingas smailianosiams batams dėl ankščiau minėto halux valgus išsivystymo, kurio viena iš atsiradimo priežasčių yra nuolatinis pirštų spaudimas. Tačiau visi buki ar kvadratinio priekio batai yra lyg sutverti graikiško ir azijietiško pirštų išsidėstymo savininkėms (-ams) ( gerai, kad dabartinė mada yra palanki tokiems batams ), platesnio priekio batuose pėdos pirštai nėra suspausti ir dėl to netraumuojami!

 


Naujausi įrašai